Polcirkelns mobilblogg


Svensson, Svensson
25 juni 2010, 0:00
Filed under: Uncategorized

Haha. Tills för ett år sedan ansåg jag grillning vara åh, så übermächtig svensken personifierad. Löjligt! Fjantigt! Irriterande! Undantaget var förstås det grillade på Hästridarstället, men lite skillnad var det med egen produktion.
Nå… hur som helst fick jag i ett svagt ögonblick förra sommaren för mig att även jag skulle svenssona till det.

Med en intuitiv känsla valde jag bort en liten grill – istället blev det en ganska jättestor. Fast fortfarande en klotgrill och fortfarande en kolgrill.

Skryter jag någonsin? Nja, vill inte tro det, även om jag kan vara äckligt besserwissig ibland. Usch och fy. Men vet ni… JAG kan grilla! Jäklar i min låda vad jag kan grilla! Tja, nu skryter jag verkligen, men det är för att jag själv är så storögt förvånad – alltså JAG kan något, jag kan grilla!!!

Hum, hum… uppläggningar får jag nog öva på, men så hade jag redan börjat äta….


Ringrostig till trots, blev årets premiärgrillning av ikväll. Det två dagar marinerade lammet (krav, naturbeteskött… kommer inte närmare utan egna får) helt sagolikt gott. (Olivolja, balsamvinäger, massa vitlök och och så flingsalt och svartpeppar) . Till rätten broccoli i crème fraîche och smör och mycket av  grovmalen svartpeppar och så en sallad med basilikamozzarella.

Färdigskrutet!

Annonser
Kommentarer inaktiverade för Svensson, Svensson

Kommentarer inaktiverade.